iPhone not charging?

“Stress saya, nak cas pon kejap masuk kejap tak. Kadang-kadang kena pegang cable tu tekan cikit kat bawah, baru masuk charge.  Tapi 2,3 hari nie dah makin teruk, saya dah try tukar kabel baru pon sama. Bro tolong cekkan ya.”


“Ni common problem untuk any smartphone iaitu kerosakan port cas kat bawah phone tu. Bukan iphone je, android pon banyak problem ni. Punca utama ialah terlalu kasar sentak kabel mase cabut dari port cas. Lama-lama, port cas akan longgar dan rosak.”

IPRO SubangJaya
17A Jalan SS 15/2A
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
01133009919.

#iphonefix
#iphonerepair
#iphonerepairnearme
#iphonerepairsunway
#iphonerepairsubangjaya
#iphonerepairusj
#iphonerepairpj

2 Replies to “iPhone not charging?”

    1. hi paih, sebelum jadi isu ni, iphone tu ade jatuh atau apa2 ke? atau sebelum tu ade cas biar lama2? Kena cek dulu ya. Biasanya masalah bateri, software atau pun motherboard charging ic problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *