iPhone high temperature

“Bang, nak tanya nie apa punca? Kalo tengok youtube lama sikit mesti kuar nie. Dah tak bole guna lasak macam dulu. Sebelum nie pernah jatuh tukar screen pecah. Ada effect jugak ke?”


“Tiada effect. Hal ni berkenaan masalah lain, iaitu disebabkan oleh masalah dari bateri ataupon motherboard overheat.”

IPRO SubangJaya
17A Jalan SS 15/2A
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
01133009919.

#iphonefix
#iphonerepair
#iphonerepairnearme
#iphonerepairsunway
#iphonerepairsubangjaya
#iphonerepairusj
#iphonerepairpj

6 Replies to “iPhone high temperature”

  1. Hi, nak tanya
    Kalau iphone 6 plus saya ada masalah bila masuk audio jack(earphone dll) serta bunyi dia tak clear dan seperti bunyi pecah disebab kan apa ya?apa masalah dan berapa kos untuk baiki?
    Terima kasih. 😉

    1. hi, ade 2 kemungkinan, ribbon audio jack tu problem atau pon audio ic dari motherboard. Utk confirmation, bole dtg kedai kita akan cuba test audio jack yang baru (1set dgn charging port) so if okey memang itu punca. Nie ambil masa 15minit shaja utk test, tak lama pon jadi buat face-to-face. Jika tak ok, baru kena tinggal phone, troubleshoot bahagian motherboard utk confirmation audio ic pula.

  2. iphone 6 sy pelik cikit bang. klu tgk youtube guna wifi baru jadi mcm ni. klu sy on guna data phone ok plak. anta kedai dye cakap motherboard rosak. btol ke?

    1. hi, ya besar kemungkinan motherboard problem. Untuk simtom specifik macam nie, biasanya ada masalah pada wifi ic tu. Tambah2 kalo iphone pena masuk air. Tapi, boleh jadi jugak sebab iphone jatuh atau overheat pada bahagian wifi ic. Bole datang ke ipro subangjaya yea, kami boleh repair motherboard iphone.

  3. Hai….. Saye nak tanye,saye punye iphone 6 S plus,bile masuk sim kad die slalu tulis no service,,,, padahal tu kad saye baru beli…. Saye letak sim kad lame saye pun die tulis no service juga… Tpi sye try masuk kan kat hp saye yg lame ok tak de masalah….. Saye rase saye punye iphone 6S plus ade problem klu mcam tu ape masalah ye…???

    1. hi riska, phone ni beli secondhand atau beli cash di kedai ? Ada 2 kemungkinan iaitu masalah network ic atau pon mungkin phone telco lock jika beli secondhand. Owner lama beli set telco dan tak bayar bill, jadi phone tu kena lock dgn telco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *